- HOME
- O NAS
- BLOG
-
GASTRONOMIA
- Opakowania na wynos
- Opakowania sałatkowo-garmażeryjne
- Opakowania papierowe
- Hurtownia opakowań cukierniczych
- Party, rurki, fingerfood
- Opakowania aluminiowe
- Hurtownia sztućców jednorazowych
- Kubki jednorazowe — plastikowe i papierowe
- Torby papierowe brązowe i białe
- Papierowe serwetki gastronomiczne
- Butelki na napoje, soki i koktajle
- MAŁE AGD
-
ŚRODKI CZYSTOŚCI
- HIGIENA
- FOLIE I PAPIERY
-
SPRZĘT DLA GASTRONOMII
- Urządzenia do zgrzewu
- Ekspresy do kawy
- Przybory
-
Chłodnictwo
- Szafy chłodnicze
- Lodówki na napoje
- Zamrażarki
- Szafki mroźnicze
- Szafy chłodząco-mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Stoły chłodnicze z blatem roboczym
- Stoły chłodnicze, sałatkowe
- Stoły chłodnicze z nadstawą
- Stoły chłodnicze z agregatem bocznym
- Nadstawy chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wyposażenie lad chłodniczych
- Szybkoschładziarki szokowe
-
Obróbka mechaniczna
- Szatkownice elektryczne i tarcze
- Wilki do mięsa
- Maszynki do mielenia mięsa
- Piły do kości
- Prasy
- Nadziewarki do kiełbas
- Kotleciarki elektryczne
- Krajalnice
- Obieraczki do ziemniaków
- Miksery planetarne
- Miksery planetarne
- Przystawki
- Miksery ręczne
- Roboty kuchenne
- Pakowarki próżniowe
- Sokowirówki
- Urzadzenia Kenwood Professional
- Urządzenia do produkcji makaronu
-
Obróbka termiczna
- Kuchnie elektryczne
- Urządzenia Multiblast
- Kuchnie gazowe
- Taborety gazowe
- Kuchenki indukcyjne
- Urzadzenia do gotowania makaronu/ryzu
- Utrzymywanie ciepła
- Suszarki do żywności
- Frytownice
- Urzadzenia Sous-Vide
- Opatentowany system kondensacji - smażenie bez zapachów
- Zgrzewarki
- Urzadzenia do popcornu
- Piec do gotowania w niskich temperaturach
- Grille
- Multipatelnie elektryczne
- Opiekacze
- Salamandry
- Podgrzewacze do parówek
- Naleśnikarki
- Gofrownice
- Tostery
- Kuchenki mikrofalowe
- Bemary
- Piec wędzarniczy
- Pizza i kebab
- PRODUKTY ECO
- HANDEL I PRZEMYSŁ
Profimax SP 101 - vending coffee 1 litr
Skoncentrowany środek do usuwania osadów z kawy Profimax SP 101 - sprawdzi się w expresach tradycyjnych, a także poprzez zamaczanie wymontowanych elementów maszyn vendingowych. Sprawdzi się również do mycia kubków.
Skutecznie usuwa zabrudzenia tłuszczowe, białkowe oraz typowe dla kawy, herbaty i kakao. Bardzo łatwy do wypłukania.
Posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością. Bezpieczny dla zdrowia.
Środek w postaci płynu - po dodaniu do wody działa natychmiast. Łatwy do wypłukania.
Sposób użycia:
Koncentrat
Ekspresy do kawy: wlać jedną dozę środka (10ml). Kolbę z zaślepką, zamiast sitka umieścić w mocowaniu ekspresu i kilkakrotnie włączyć wypływ wody 5 - 10 razy po kilka sekund. Zdjąć i wylać roztwór. Następnie wymienić zaślepkę na sitko i płukać układ ekspresu, dopóki wypływająca woda nie będzie czysta.
Uwaga! Powyższa procedura ma charakter ogólny i przed pierwszym czyszczeniem należy zapoznać się z instrukcją producenta ekspresu.
Mycie przez zamaczanie: stężenie 0,5% - 1% w zależności od stopnia zabrudzenia. Do sporządzenia roztworu użyć wody o temperaturze 40°C - 50°C. Czas działania środka 15 minut. Dokładnie spłukać czystą wodą.
Specyfikacja:
pojemność: 1 litr
pH > 13
przeznaczenie: czyszczenie czajników i ekspresów
Zobacz także