MENU BOX DWUDZIELNY 1/2 OBIAD Z TRZCINY CUKROWEJ ECO PLATES 251X166 47/63 A'50SZT
(42,64 zł netto)
Jednorazowe pojemniki garmażeryjne odgrywają kluczową rolę w funkcjonowaniu punktów gastronomicznych, sklepów spożywczych oraz przemysłu spożywczego. Ich szeroka gama pozwala na dopasowanie odpowiedniego produktu do każdego rodzaju potrawy. Dostępne u nas opakowania sałatkowe i garmażeryjne występują w różnych kształtach, rozmiarach i są wykonane z kilku rodzajów materiałów. Tworzywa sztuczne są najbardziej uniwersalne – lekkie, wytrzymałe, przezroczyste lub kolorowe, mogą być stosowane do przechowywania sałatek, sosów, przekąsek czy nawet gorących dań. Z kolei opakowania z materiałów biodegradowalnych, takich jak papier czy te wykonane z trzciny cukrowej, cieszą się rosnącym zainteresowaniem ze względu na dbałość o środowisko.
Stosowanie opakowań sałatkowych i garmażeryjnych jako ekologicznych opakowań na wynos przynosi wiele korzyści zarówno dla konsumentów, jak i dla producentów oraz sprzedawców żywności. Niektóre z nich to między innymi higiena, wygoda dla klienta, estetyka oraz ochrona i dłuższa trwałość produktu.