info@logipackdystrybucja.pl | +48 14 629 81 07

Rodzaje opakowań na wynos

Prowadząc gastronomię i oferując dania na wynos, każda restauracja, kawiarnia czy bar musi posiadać odpowiednie opakowania, w które to pakowane jest zamówione przez klientów jedzenie. Produkty takie muszą spełniać określone zadania, dlatego też tak ważny jest wybór odpowiednich ich rodzajów. 

Podział opakowań gastronomicznych

Właściciele restauracji, pubów i innych lokali zastanawiają się, które rozwiązanie jest najlepsze. Opakowania gastronomiczne na wynos dzielą się na:

pojemniki styropianowe – takie pojemniki cieszą się największą popularnością, bowiem zapewniają one maksymalną termoizolacyjność. Jeśli więc zamówione danie musi pokonać kilka czy kilkanaście kilometrów, dany punkt gastronomiczny powinien zatroszczyć się o to, aby taki posiłek nadal być ciepły. Pojemniki styropianowe zapewniają ciepło i to przez stosunkowo długi czas. W tym asortymencie produktów można postawić na miseczki do zup, kubki, talerze, jak również i zamykane opakowania, które cieszą się największą popularnością. Posiadają one wewnątrz przegrody, dzięki którym można w estetyczny sposób spakować niemal każdy rodzaj posiłku.
pojemniki do zgrzewu – takie pojemniki wykonane są ze specjalnego materiału, który to umożliwia zgrzewanie opakowania z folią, dzięki której uzyskujemy szczelnie zapakowany pojemnik z jedzeniem, mając przy tym pewność, iż nic nie wypłynie, nie wyleci i nie straci swojej jakości. Tutaj także można zamówić zarówno głębokie miseczki na zupy, jak i talerze z przegrodami na dania główne.

Współpraca z odpowiednią firmą oferującą opakowania

Jeśli prowadzimy catering, oferujemy sprzedaż dań na wynos, to bez wątpienia współpraca z firmą, która oferuje nam różnorodne opakowania na wynos stanowi element nadrzędny. Doskonała współpraca to połowa sukcesu i powodzenia na rynku. Warto więc wybrać firmę, która będzie w stanie zaoferować nam atrakcyjną cenę, wiele produktów i realizację zamówienia niemal od razu.

Wróć do bloga